COVID-19//PRIME CARGO: Allerede i februar måtte Prime Cargo begynne å permittere som følge av pandemien, forteller forretningsutvikler Vegard Kristiansen.

– Hvordan oppsummerer du perioden mellom 12. mars og nå?

– Som internasjonal speditør ble vi truffet enda en måned tidligere. Da begynte Kina å stenge ned, og vi så nesten en bråstopp på fraktene fra Kina og Østen. Dermed måtte vi ty til permitteringsgrep allerede i februar.

– På hvilke områder har covid-19 gjort størst inngrep i deres virksomhet?

– Her er det spesielt to områder: Vi har mistet mye internasjonalt gods fra Østen og vi har fått en dramatisk økning i personalkostnader. Vi har nesten 100 mann i arbeid og mange har vært hjemme i karantene, av forskjellige årsaker. I sum utgjør dette flere hundre tusen kroner. Vi søker om refusjon der vi kan, men vil ikke få alt dekket.

LES VIDERE GRATIS: Du må logge inn med navn og e-post for å lese denne artikkelen.
Håper du finner stoffet interessant.

Mvh,
Redaksjonen

Registrer deg