Covid-19 har ikke bare stengt ned hele samfunn og stater; pandemien har sannsynligvis også endret måten vi tenker rundt handel og transport fremover. Verden er i forandring, men hva slags endring står vi overfor på andre siden av krisen?

Skrevet av: Arnt-Einar Litsheim, fagdirektør i Norske Havner

I skrivende stund er cruiserederiene i ferd med å sende sine mannskap hjem til ulike asiatiske land. Selve skipene ligger til kai i forskjellige havner. Dette gir selvfølgelig kortvarig inntekter for de havnene som har dem i opplag, men skipene skal jo seile. Cruisenæringen vil reise seg igjen. Samtidig vil den nok endre seg i tråd med samfunnsutviklingen. Kundene vil blant annet ha økt klima- og miljøfokus. Dessuten vil det trolig ta noen år før næringen kommer tilbake til normalsituasjonen.

LES VIDERE GRATIS: Du må logge inn med navn og e-post for å lese denne artikkelen.
Håper du finner stoffet interessant.

Mvh,
Redaksjonen

Registrer deg